Stel je eens voor: je bent eigenaar van een tiny house! Misschien is het al langer je droom, of je bent pas sinds kort aan het oriënteren wat het verblijven in een tiny house nu eigenlijk inhoudt. We vertellen je graag wat het inhoudt om een tiny house aan te schaffen, maar nog belangrijker, hoe het in gebruik is.

Wat is een tiny house?

De naam zegt het al; het is een klein huis, maar compleet en van alle gemakken voorzien, net als een ‘gewoon’ huis. Een huis hoéft niet groot te zijn! Omdat een tiny house zo effectief is ingericht heb je alleen alles wat je écht nodig hebt bij de hand. De beperkte ruimte voor materiële zaken geeft je rust, een prikkelarme omgeving. De voordelen van een tiny house zijn talloos. Het is niet alleen leuk om zo’n klein huis tot je beschikking te hebben, het is ook een geweldige manier om geld te besparen.

Tiny house kopen

Een tiny house is betaalbaar. Niet alleen omdat de aanschafprijs laag is, maar ook in onderhoud is een tiny house relatief een stuk goedkoper. Dat komt natuurlijk doordat het klein gebouwd is, maar ook omdat er gebruik is gemaakt van hoge kwaliteit duurzame materialen die vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Met de aanschaf van een tiny house ben je toekomstbestendig bezig, of je er nu zelf in gaat wonen of het verhuurt aan recreatieve gasten of voor langere duur inzet als oplossing voor het woningtekort.

Duurzaam wonen

Verder zijn de energiekosten wanneer je in een tiny house woont aanzienlijk lager of zelfs helemaal nul wanneer je helemaal of semi off-grid gaat. Dat houdt in dat je zelfvoorzienend woont, waarbij je geen gebruik hoeft te maken van nutsvoorzieningen. Je maakt dan gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en deze energie inzet om je huis mee te verwarmen, verlichten en te koken. Doordat een tiny house goed geïsoleerd kan worden en door gebruik te maken van ledverlichting en elektrisch koken, kun je met de door jouw eigen zonnepanelen opgewekte energie zelfvoorzienend leven. Deze lagere kosten van een tiny house betekenen dat je meer kunt besteden aan andere dingen en geeft je meer ruimte in je hoofd.

Er zijn allerlei mogelijkheden om je tiny house te plaatsen in een omgeving waar jij je op je gemak voelt. In een mum van tijd maak je er je nieuwe thuis van. Het beste van alles is dat je, wanneer je jouw tiny house meeneemt naar een andere plek, je ook daar weer kunt genieten van je eigen thuis!