Er zijn verschillende manieren om een plek te vinden voor het plaatsen van een tiny house:

Zoek op internet:

Er zijn verschillende websites en platforms waarop mensen hun grond aanbieden voor tiny houses, zoals TinyFindy, TinyHouseFarm, of Tiny House Nederland.

Vraag rond:

Praat met vrienden, familie en collega’s en vertel ze dat je op zoek bent naar een plek om je tiny house te plaatsen. Misschien kennen ze iemand die grond beschikbaar heeft.

Neem contact op met een makelaar:

Een makelaar kan je helpen bij het vinden van geschikte grond en kan je ook helpen bij het regelen van vergunningen en andere zaken.

Plaats een oproep op social media:

Plaats een bericht op social media, zoals Facebook of Instagram, waarin je vraagt of iemand een plek weet waar je je tiny house kunt plaatsen.

Check de gemeente:

Neem contact op met de gemeente waar je wilt wonen en vraag naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een tiny house. Het kan zijn dat de gemeente zelf grond beschikbaar heeft of dat er een speciaal project of initiatief is voor tiny houses.

Met geduld en doorzettingsvermogen kom je ver

Het vinden van geschikte grond voor een tiny house kan soms lastig zijn vanwege de wet- en regelgeving en het beperkte aanbod van grond. Het is daarom verstandig om geduld te hebben en verschillende opties te overwegen voordat je een definitieve keuze maakt.